A légszennyezés.hu

A légszennyezés.hu célja

A weboldallal az a célunk, hogy tematikus szakportálként teljeskörű módon beszámoljunk a légszennyezettség problémájáról, az aktuális szmoghelyzetről, és a megoldási lehetőségekről.
A weboldal alapvetően céljai, hogy:
– közérthetően bemutassa a pillanatnyi légszennyezettséget hazánk valamennyi településén
– bemutassuk a légszennyezettség egészséghatását, és egészségügyi javaslatokat tegyünk a kockázatok csökkentésére
– megoldási javaslatokat nyújtsunk, hogy miképpen csökkenthetjük a légszennyezettséget
– segítséget nyújtsunk magánembereknek, civileknek és önkormányzatoknak a légszennyezetség csökkentésére
– hírekkel és érdekességekkel szolgáljon a szmog témakörében

Miben egyedi a légszennyezés.hu?

A légszennyezés.hu egyedisége abban rejlik, hogy nem csak azokra a településekre mutatjuk a légszennyezettséget, ahol mérőállomás van, hanem egy egyedi számítási eljárással hazánk valamennyi településére vonatkozóan adunk egy becslést, amely az adott település méretét, jellemzőit, és a háttérszennyezettséget is figyelembe veszi

Abban is egyedülállóak vagyunk, hogy számszerűsítjük a légszennyezettség káros egészséghatását, azaz, hogy hány százalékkal növekszik az aktuális légszennyezettség hatására, mondjuk az idő előtti halálozás kockázata.

További egyedi szolgáltatásunk a szmog előrejelzés, amely három napra előre próbálja meg felmérni a légszennyezettség várható alakulását, a korábbi adatok és a meteorológiai előrejelzések ismeretében.

Végül ingyenes e-mailes szmog figyelmeztetésünk is teljesen egyedi fejlesztés, de portálunk abban is egyedülálló, hogy nincs hozzánk hasonló, kizárólag a légszennyezettséggel foglalkozó szakmai portál az online piacon.

Hogyan jött létre az oldal és ki működteti?

A légszennyezés.hu oldal 2009-ben jött létre, a kezdeti elindításához néhány tízezer forint támogatást kaptunk a Nemzeti Civil Alaptól, de ezt követően öt évig az oldalt önkéntesek munkájával tartottuk fenn és fejlesztettük. 2013-ban régi álmunk vált valóra, mert a Norvég Civil Alap támogatásával jelentősebb pályázati forráshoz jutottunk, és egész oldalunkat újra tudtuk fejleszteni, kibővítve a szolgáltatásokat és lehetőségeket.

Az oldal működtetője a Válaszúton Hagyományőrző és Környezetvédő Alapítvány, amely 2005-ben alakul és, ahogy a neve is mutatja főként a környezetvédelem és a hagyományőrzés területén tevékenykedik.

Az oldal online marketingjét és keresőoptimalizálást az ite.hu végzi társadalmi felajánlásban. Ezúton is köszönjük munkájukat!