Válaszúton Alapítvány

Kedves Látogató!
Köszöntünk a Válaszúton Alapítvány honlapján, a legszennyezes.hu-n!

Alapítványunk két fő tevékenysége a hagyományőrzés és a környezetvédelem, mert küldetésünk szerint a múlt értékes hagyományait
átörökítve szeretnénk az új nemzedék fenntartható környezetét megteremteni.

Ennek megfelelően szervezetünk hagyományőrzéssel, természetismerettel, közösségfejlesztéssel és környezetvédelemmel is foglalkozik, de alapvetően minden tevékenységünket áthatja a fenntarthatóság elve. Alapítványunkat a kuratórium, kiemelten az elnök irányítja, tevékenységeinket önkéntes bázisunkra alapozzuk, akik lehetőség szerint megbízások keretében vállalnak egy-egy projekt végrehajtását, állandó alkalmazottunk éppen ezért nincs.

Ezen az oldalon elsősorban környezetvédelmi, és azon belül levegőtisztaság-védelmi céljainkat mutatjuk be, ha szeretnél többet megtudni az Alapítvány több tevékenységéről, látogasd meg a valaszuton.hu weboldalunkat.

A szervezet nyolc éve foglalkozik levegőtisztaság-védelemmel. Számos önkéntes programunk és nyertes pályázati program áll a hátunk mögött.
Az alapítvány négy éve működteti a légszennyezés.hu oldalt, amely jelen programunk alapját képezi. Működése során, eddig 133 ezer
látogatót regisztrálunk, akik közel félmillió oldalt tekintettek meg. Aligha túlzás azt állítani, hogy Magyaroszágon ebben a témakörben ez alegismertebb és leglátogatottabb oldal.

Lakossági, vagy önkormányzati megkeresésre számos tervezett ipari létesítmény környezetvédelmi engedélyezési eljárásában részt vettünk, és sokszor sikeresen akadályoztunk meg egy-egy erősen légszennyező űzem felépültét. Ezek közül a legismertebb a szentgotthárd mellé osztrák oldalra tervezett hulladékégető volt.

Tanulmányokat készettünk, külföldi módszerek hazai adaptálásával amellyel kiszámítható egy-egy ipari üzem légszennyezettségének egészséghatása, de évente értékeljük a hazai városok légszennyezettségének egészségséghatását is.

Kiemelten foglalkozunk a hulladékégetőkkel, és hiánypótló tanulmányt jelentettünk meg ezek környezeti kockázatairól. Szintén hazánkban a civil oldalról egyedüliként foglalkozunk az új trmikus technológiákkal is.

Több száz embernek segítettünk már környezetvédelmi ügyekben, tanácsokat adtunk, véleményeztünk, javaslatokat tettünk. De foglalkozunk szemléletformálással is környezetvédelmi előadássorozatokat, iskolai vetélkedőket kirándulásokat is szervezünk.

Ha szeretne rólunk többet megtudni, keressen minket , bátran!